Puppytest

puppyInformatie over het karakter van uw pup
dogNL kan u helpen bij de keuze van de juiste pup door de pups tussen 6 en 7 weken oud te testen in het nest, uiteraard met medewerking van de fokker. Op basis van karaktereigenschappen bespreken we samen met de fokker welke pup het meest geschikt is voor u. Een Puppytest duurt ca. 10 min per pup. Na de test krijgt u de resultaten op schrift.

Met de Puppytest krijgt u inzicht in het karakter van de pup. Ook al is het een momentopname, samen met de ervaring van de fokker krijgt u toch grofweg wat het karakter van de pup is. Er is geen ‘goed’ of ‘slecht’, een pup kan een bepaalde karaktereigenschap in meer of mindere mate bezitten.  Zo is ‘najagen’ een vervelende eigenschap als uw pup achter fietsers aangaat, maar kan het leuk zijn om uw hond achter een bal aan te laten rennen op het strand. We bespreken wat uw wensen zijn en bekijken samen welke hond het beste past bij u en uw situatie.

Puppytest bestaat uit 1 afspraak bij de fokker, 10 min per pup. Locatie wordt bepaald in overleg met de fokker. Na afloop van alle puppytesten volgt nabespreking en advies. De testresultaten ontvangt u op schrift per e-mail; de fokker krijgt desgewenst een kopie.
* Bij voorkeur zijn de pups tussen 6 en 7 weken oud.
* De puppytest wordt alleen gepland met toestemming en in overleg met de fokker.


Keuze hond
Natuurlijk start alles bij de keuze van een soort hond, met/zonder stamboom, reu/teef. Lees meer op Keuze Hond.


Tips: