Hondentraining

hondentraining | dog trainingTraining basics, opvoeding en gehoorzaamheid
Een hond die luistert vindt elke eigenaar fijn. De training van uw hond bestaat uit oefeningen in basis-gehoorzaamheid. Samenwerking is de basis voor gehoorzaamheid. Kijk wat uw hond leuk vindt, heb samen plezier en stel duidelijke grenzen met respect voor uw hond. dogNL begeleidt u bij de training en verdere opvoeding van uw hond, op zijn eigen niveau. Uiteraard is er ruimte voor uw eigen trainingswensen in de Hondentraining.

Afspraak
Hondentraining bestaat uit 1 afspraak van 1 ½ uur en 4 afspraken van 1 uur, bij u thuis. U leert uw (jonge) hond verschillende commando’s zoals wandelen zonder trekken, hierrrr bij loslopen, zit, af, spelen/los en meer. U krijgt advies over hondengedrag waar nodig.
* Pups vanaf 8 weken starten eerst met Puppy Welkom, voor basisgedrag en opvoeding.

Aanvulling

Presentatie Informatie Hondentaal

Wat betekenen de signalen van uw hond. Hij vertelt u iets en wat vertelt hij zijn hondenvrienden. Met kennis van de hondentaal kunt u uw hond nog beter begeleiden. U leert zijn grenzen herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke begeleiding nodig heeft of juist begrenst moet worden.

Afspraak
Presentatie Informatie Hondentaal, ca. 1 ½ uur, bij u thuis. Uiteraard kunt u mij al uw vragen stellen en leg ik u uit welke signalen uw hond geeft.


Meer Hondentraining

Hierkomen op fluit

Voor honden die het commando hierrrrr kennen, is er de mogelijkheid om het komen op fluit aan te leren. Fijn als je op het strand tegen de wind in je hond wilt roepen. Lees meer op Hierkomen op fluit.

Fietsen – Joggen

Honden met veel energie kunnen heel goed leren meelopen naast de fiets of samen met u joggen. Uiteraard eerst samen een goede basis opbouwen. Lees meer op Fietsen – Joggen.

Gehoorzame Jachthond

Jachthonden zoals Golden Retrievers of Stabijhoun leren vaak beter als ze mogen ‘werken’. Voor deze honden is niet het brokje maar het ophalen van een gegooid of verstopt speeltje de grote beloning. Samen met hondenschool Honderwijs. Lees meer op Gehoorzame Jachthond.

Wandel je Wijs

Gehoorzaamheid in ‘echte’ situaties, in het park of op het strand, is best moeilijk. Er zijn andere honden en veel geurtjes die afleiden. Eerst de basis goed aanleren en dan oefenen in de praktijk. Samen met hondenschool Honderwijs. Lees meer op Wandel je Wijs.

Vuurwerktraining

Vuurwerk of plotselinge harde knallen vinden heel veel honden eng. Waar komt dat geluid vandaan? Waar ben je veilig? Training of juist niet, lees meer op Vuurwerktraining.

Sport&Spel

Lekker samen bezig zijn. Een parcours lopen, over een hoogtesprong, door een tunnel, over een wip, een bal naar links/rechts duwen, hondentrucjes …. , u leert het uw hond allemaal stapsgewijs aan. Lees meer op Sport&Spel.


Extra

Hersenwerk voor Honden

Puzzelen met je hond. Stimuleer zijn zintuigen met de verschillende materialen. Ondertussen denkt hij na hoe hij het verstopte brokje of speeltje te pakken kan krijgen. Denkwerk op het hoogste niveau en reuze vermoeiend! Lees meer op Hersenwerk.

Dogmassage 

Met massage zet u het lichaam in beweging, verbetert u de bloedcirculatie en vermindert u pijnlijke spieren. Ook bij uw hond. De druk op huid, bindweefsel en spieren dragen bij aan een goede balans in het lichaam. Totale ontspanning geeft lichamelijke ondersteuning bij herstel na een training.  Lees meer ->


Professioneel hondentrainer

Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en aangesloten bij de instructeursvereniging O&O en de internationale APDT

AFSPRAAK / APPOINTMENT