Hierkomen op fluit

training 2 honden

Dé belangrijkste oefening
Alle honden willen het liefst lekker rennen, los van de lijn. Uw hond waarschijnlijk ook. Hij komt alleen niet als u hem roept, ook niet als u heel hard roept of boos wordt. Hij blijft dus maar aan de lijn als u hem uitlaat. Verstandig in onze drukke omgeving met veel verkeer, maar wel jammer. Uw hond kan nu zijn energie niet goed kwijt. Bovendien is loslopen en wat rondsnuffelen een goede manier om te ont-stressen en gedragsproblemen te voorkomen.

dogNL leert uw hond te komen op het horen van de fluit. Het fluitsignaal is helemaal nieuw voor de hond, heeft altijd dezelfde toon. U kunt dus fris starten met de fluittraining en het hierkomen aanleren met een nieuwe associatie, de fluittoon.

Hierkomen op fluit bestaat uit 3 lessen van 30 minuten, bij u thuis. De complete training duurt zo’n 5 à 6 weken, in uw huis en tuin.
* Pups vanaf 8 weken starten eerst met Puppy Welkom, voor de basistraining hierkomen op stem.
* dogNL gebruikt jachtfluiten van het merk ACMÉ. Deze fluiten blijven toonvast; alle fluiten met hetzelfde nummer hebben dezelfde toon. 


Wat hoort de hond?

Onderzoeken komen niet exact overeen, maar het is wel overduidelijk dat het gehoor van de hond veel beter is dan dat van de mens. De hond heeft een frequentiebereik dat minstens 2 keer zo groot is, kan geluiden op 4 keer grotere afstand waarnemen en zijn vermogen om te bepalen uit welke richting het geluid komt is ook 4 keer beter.

  Hond Mens
Frequentiebereik * 15 – 45.000 Hz 20 – 20.000 Hz
Hoort het beste tussen 4.000 – 8.000 Hz 1.000 – 2.000 Hz
Even goed in Hond en mens horen even goed van 125 – 250 Hz
Gehoordrempel * Hond kan geluiden horen die 24 dB zachter zijn
Richting Hond bepaalt de richting 4 keer nauwkeuriger
Afstand Hond kan geluid op 4 keer grotere afstand waarnemen

Kunt u net zo goed als een hond horen? Doe de test:

bron: www.doggo.nl