Gehoorzame Jachthond

gehoorzame jachthondBeloning door te mogen werken
Hondentraining op de hondenschool is voor veel jachthonden zoals een Labrador, Golden, Viszla, Toller, Flatcoat of Stabij, erg saai. Na de 3e keer commando zit duiken deze honden spontaan het gras in om te snuffelen of te graven en zijn niet meer bereikbaar voor hun eigenaar. Een jachthond wil namelijk werken! Een gehoorzame jachthond train je dus met samen-werken.

Speeltje is de ultieme beloning
dogNL geeft gehoorzaamheidstraining in groepjes van 2 tot 4 honden in verschillende stadsparken. Als uw hond graag het speeltje op wil halen dat u gegooid heeft, gebruiken we dat om uw hond bijvoorbeeld eerst te vragen netjes te zitten. Pas als u het zegt, mag hij het speeltje halen. Voor uw hond de ultieme beloning. Er wordt gewerkt op basis van communicatie tussen hond en baas; de fluit is daarbij een handig hulpmiddel. Samenwerken is de sleutel tot succes.

Afspraak
Gehoorzame Jachthond bestaat uit 10 lessen van 1 uur, elke 2 weken, in stadsparken in Den Haag, Wassenaar en Leiden. Alleen geschikt voor baasjes die meer tijd in hun hond willen stoppen dan het dagelijkse rondje in de wijk. Deze lessen worden gegeven in samenwerking met hondenschool Honderwijs, centrum voor hond en gezin.
* Alleen jachthonden uit rasgroep 7 en 8 kunnen deelnemen. Beginners starten altijd in Gehoorzame Jachthond I; de honden moeten minimaal 6 maanden oud zijn en een (aantoonbare) gehoorzaamheidstraining hebben gehad zodat ze de basiscommando’s kennen. Vervolgtraining is mogelijk met Gehoorzame Jachthond II en op verzoek verder.
* Gehoorzame Jachthond is geen jachtcursus; u leidt uw hond dus niet op voor jachtwedstrijden of praktijkjacht.

Hondentaal

Wat betekenen de signalen van uw hond. Hij vertelt u iets en wat vertelt hij zijn hondenvrienden. Met kennis van de hondentaal kunt u uw hond nog beter begeleiden. U leert zijn grenzen herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke begeleiding nodig heeft of juist begrenst moet worden.

Afspraak
Presentatie Informatie Hondentaal, ca. 1 ½ uur, bij u thuis. Uiteraard kunt u mij al uw vragen stellen en geef ik advies over het gedrag van uw hond.


Extra

Dogmassage

Met massage zet u het lichaam in beweging, verbetert u de bloedcirculatie en vermindert u pijnlijke spieren. Ook bij uw hond. De druk op huid, bindweefsel en spieren dragen bij aan een goede balans in het lichaam. Totale ontspanning geeft lichamelijke ondersteuning bij herstel na een training.  Lees meer ->


Training in het duingebied

Training in het park

AFSPRAAK / APPOINTMENT