Gehoorzame Jachthond

gehoorzame jachthondBeloning door te mogen werken
Hondentraining op de hondenschool is voor veel jachthonden zoals een Labrador, Golden, Viszla, Toller, Flatcoat of Stabij, erg saai. Na de 3e keer commando zit duiken deze honden spontaan het gras in om te snuffelen of te graven en zijn niet meer bereikbaar voor hun eigenaar. Een jachthond wil namelijk werken!

dogNL geeft gehoorzaamheidstraining in groepjes van 2 tot 4 honden in verschillende stadsparken. Als uw hond graag het speeltje op wil halen dat u gegooid heeft, gebruiken we dat om uw hond bijvoorbeeld eerst te vragen netjes te zitten. Pas als u het zegt, mag hij het speeltje halen. Voor uw hond de ultieme beloning. Er wordt gewerkt op basis van communicatie tussen hond en baas; de fluit is daarbij een handig hulpmiddel. Samenwerken is de sleutel tot succes.

Gehoorzame Jachthond bestaat uit 10 lessen van 1 uur, elke 2 weken, in stadsparken in Den Haag, Wassenaar en Leiden. Alleen geschikt voor baasjes die meer tijd in hun hond willen stoppen dan het dagelijkse rondje in de wijk. Deze lessen worden gegeven in samenwerking met hondenschool Honderwijs, centrum voor hond en gezin.
* Alleen jachthonden uit rasgroep 7 en 8 kunnen deelnemen. Beginners starten altijd in Gehoorzame Jachthond I; de honden moeten minimaal 6 maanden oud zijn en een (aantoonbare) gehoorzaamheidstraining hebben gehad zodat ze de basiscommando’s kennen. Vervolgtraining is mogelijk met Gehoorzame Jachthond II en op verzoek verder.
* Gehoorzame Jachthond is geen jachtcursus; u leidt uw hond dus niet op voor jachtwedstrijden of praktijkjacht.