Fietsen / Joggen

fietsen / joggenFietsen is ideaal voor het verkrijgen of behouden van een fitte hond. U kunt fietsen met uw hond als het u uitkomt. Hoewel….. u moet de conditie van uw hond goed opbouwen om de hond niet te overbelasten. Voor uw hond is het namelijk een echte sport! dogNL helpt u bij een goede start van uw training. U voorkomt dat uw hond u vooruit trekt in volle galop maar juist leert om in draf naast u te lopen. Bovendien leert u de hond een paar essentiële commando’s als let op. Zo draait uw hond netjes mee als het fietswiel draait in een bocht.

Samen joggen is ook een goede manier om energie kwijt te raken, niet alleen voor u maar ook voor de hond. Eerst leert u de hond netjes naast te lopen. Oefent u dit regelmatig zult u zien dat uw hond uw paslengte en tempo gaat herkennen. Hij loopt letterlijk ‘in de pas’. Dan is het tijd om het tempo op te bouwen en samen sneller te gaan lopen. dogNL helpt u bij de trainingsopbouw.

Fietsen / Joggen bestaat uit 3 lessen van 30 minuten, bij u thuis. Training bestaat uit het aanleren van de verschillende commando’s en de opstart van het fietsen/joggen met uw hond. Mbv een trainingsschema kunt u zelf de conditie van uw hond verder opbouwen.
* Honden moeten minimaal 12 maanden oud zijn -leeftijdsgrens in relatie tot het ras- en een (aantoonbare) basis-gehoorzaamheidstraining hebben gehad.