Veilig Opgroeien

veilig opgroeienAdviesgesprek “Veilig Opgroeien”
Binnen het gezin zijn er soms kleine maar soms ook grote bijtincidenten. Uw huishond bijt ineens uw kind. Kleding is kapot of erger uw kind heeft een bijtwond in arm, been of gezicht. Uw kind vindt de hond ineens niet meer zo leuk en is nu zelfs bang voor de hond.

Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Voor kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren. Voor jonge kinderen lijkt het grommen van een hond op een speelgoed-brombeer. Als hun hond zijn tanden laat zien, denken ze dat hij lacht. Kinderen gebruiken hun hond vaak als speelgoed. Ze kleden de hond aan of gaan paardje rijden met de hond. Je kind(eren) leren hoe je met een hond om moet gaan, helpt om een bijtincident te voorkomen. 

dogNL geeft u advies en tips in het Adviesgesprek “Veilig Opgroeien” hoe u kind én hond kunt begeleiden door de verschillende fases in het opgroeien. Extra aandacht voor een veilige omgang tussen kind en hond kan helpen om problemen te voorkomen.

Afspraak

Adviesgesprek “Veilig Opgroeien”  bestaat uit 1 afspraak van 1 ½ uur, bij u thuis. Advies en tips aan de hand van een powerpoint presentatie. Uiteraard is het advies altijd maatwerk en dus passend bij uw situatie. Op verzoek stuur ik u het advies en de tips beknopt per e-mail toe na afloop van het gesprek; Adviesgesprek “Veilig Opgroeien”, uitgebreid.


Aanvulling

Adviesgesprek “Baby op Komst”

Advies en tips hoe u uw hond goed kunt voorbereiden op de komst van de baby, en hoe u hond én kind kunt begeleiden in het eerste levensjaar. Lees meer op “Baby op Komst”.


TIP

  • Kindvriendelijk? Hoe kindvriendelijk is uw hond eigenlijk? Beantwoord de vragen op deze Vragenlijst  en bekijk of uw hond extra training of begeleiding nodig heeft.
  • Informatie over honden www.minderhondenbeten.nl om bijtincidenten te voorkomen
  • CD voor peuters / kleuters: De blauwe hond, veilig omgaan met je hond
AFSPRAAK / APPOINTMENT