Veilig Opgroeien

Binnen het gezin zijn er soms kleine maar soms ook grote incidenten met uw hond. Uw lieve huishond bijt ineens uw kind. Kleding is kapot of erger uw kind heeft een bijtwond in arm, been of gezicht. Uw kind vindt de hond ineens niet meer zo leuk en is nu zelfs bang voor de hond. Voor uw kind(eren) geen veilige situatie om op te groeien.

Bijtincidenten
Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Voor kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren. Voor jonge kinderen lijkt het grommen van een hond op een speelgoed-brombeer. Als hun hond zijn tanden laat zien, denken ze dat hij lacht. Kinderen gebruiken hun hond vaak als speelgoed. Ze kleden de hond aan of gaan paardje rijden met de hond. Je kind(eren) leren hoe je met een hond om moet gaan, helpt om een bijtincident te voorkomen.

Veilig opgroeien
Heeft u een (klein)kind en krijgt u een nieuwe hond in huis? dogNL geeft u advies, tips en informatie met het Hond&Kind programma: BABY OP KOMST * VEILIG OPGROEIEN * ONLINE GIDS DE HONDENTAAL. In Veilig Opgroeien bespreken we hoe u (klein)kind én hond kunt begeleiden door de verschillende fases in het opgroeien. Extra aandacht voor een veilige omgang tussen kind en hond kan helpen om problemen te voorkomen. Met ‘Baby op Komst’ geef ik u tips en advies hoe u de hond kan voorbereiden op de komst van de baby, en beiden het beste kunt begeleiden in het eerste levensjaar van uw (klein)kind. Veiligheid staat voorop.

Kind-Hond

Veilig Opgroeien

Tips, advies en informatie voor kind én hond. Wat doet u met de hond als uw peuter op de grond wil spelen. Hoe leert uw kind dat de hond niet alleen een knuffel is. Hoe betrekt u uw kind bij het verzorgen van uw hond. Van peuter tot puberteit, voor elke leeftijd zijn er tips.

 • presentatie op laptop
 • samenvatting per e-mail
 • advies op maat
 • 1 afspraak bij u thuis, 1½ uur
 • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest
 • informatie over Veilig Opgroeien kan ook gegeven worden middels video-bellen

1½ uur

€ 105

dogNL veilig opgroeien \ dogNL growing up safely

Baby op Komst

Advies en tips hoe u uw hond goed kunt voorbereiden op de komst van uw baby, en hoe u beiden het beste kunt begeleiden in het eerste levensjaar van uw (klein)kind. → lees meer

Tip

 • Kindvriendelijk? Hoe kindvriendelijk is uw hond eigenlijk? Beantwoord de vragen op deze Vragenlijst en bekijk of uw hond extra training of begeleiding nodig heeft.
 • Informatie over honden www.minderhondenbeten.nl om bijtincidenten te voorkomen
 • CD voor peuters / kleuters: De blauwe hond, veilig omgaan met je hond
 • Informatie voor kinderen: LICG kids
 • Omgang hond-kind: 10 gouden regels
Hond&Kind-veilige omgang-10 gouden regels