Angst voor Honden

angst voor hondenKind-Hond training
Niet alle kinderen vinden honden leuk. Blinde paniek. Uw kind rent weg zonder om te kijken, wat erg gevaarlijk kan zijn. Hij/zij gaat niet meer bij het vriendje/vriendinnetje spelen omdat er een hond in huis is. Een rustige wandeling op het strand of door het bos lukt niet meer. Uw kind heeft angst voor honden en het belemmert hem/haar om te doen wat hij/zij wil.

dogNL heeft een programma ontwikkeld voor kinderen die bang zijn voor honden. Doel is om de angst hanteerbaar te maken, zodat uw kind weer kan doen wat hij/zij wil.

Training stapsgewijs

De pluche hond die bij uw kind mag logeren tijdens het programma, helpt mee. Het is een veilige manier voor uw kind om te oefenen hoe het straks in het echt moet. Het wordt een kameraad die uw kind helpt om over de angst heen te komen. De echte hond is erg rustig en mag pas uit de auto als uw kind het zegt. Controle geven is belangrijk. Stapsgewijs leer ik uw kind hoe je kan zien of een hond relaxt is en hoe je elkaar kunt passeren zonder problemen. Uw kind mag de hond zelfs aaien. Eerst vragen natuurlijk, ook aan de hond!

Uw kind leert ook wat een hond is, wat hij eet, waar hij slaapt, hoe je met hem kan spelen, hoe je kan zien dat hij boos is of juist blij. Meer informatie op zich werkt al angstverlagend.

Eigen omgeving

De trainingen vinden plaats in uw eigen (voor het kind veilige) omgeving. Zo kunnen we uw kind begeleiden in het omgaan met de ‘moeilijke’ situaties die hij/zij elke dag tegenkomt. Mocht er gedurende de lessen een duidelijke psychische blokkade blijken, stop ik het lesprogramma en verwijs ik u door naar uw huisarts die u in contact kan brengen met een kinderpsycholoog. Mijn uitgangspunt is de beste training voor uw kind.


Afspraak
Kind-Hond intake+opstart bestaat uit 1 afspraak van 1½ uur, met alle gezinsleden, bij u thuis. Als na het intakegesprek de Kind-Hond training geschikt blijkt voor uw kind, starten we direct met de opstart van de training. De echte hond komt mee vanaf de volgende les en wacht in de auto.

Kind-Hond training bestaat uit 5 afspraken van 1 uur, bij u thuis / in de buurt. De lessen worden afgestemd op de leeftijd van uw kind. U hoeft dus zelf geen hond te hebben. Uw kind krijgt informatie over hondengedrag, oefent met een pluche en met een echte hond, en krijgt ‘huiswerk’. Er is ruimte voor het oefenen van probleemsituaties, uiteraard in overleg.


persbericht sophia vereenigingPers

Ben je bang voor Honden? Samen met mij en mijn hond Bijke maakte SchoolTV een reportage voor Nieuws uit de Natuur”, speciaal voor de kinderen van groep 6. Het item kan je zien op 06:23.
In 2012 werd ik ere-vrijwilliger bij het Sophia Snuffelcollege. Jarenlang heb ik samen met Bijke kinderen op de basisschool geleerd wat ze moeten doen als ze een vreemde hond tegenkomen. Jammer genoeg is Bijke mei 2016 overleden en train ik nu met lieve honden van mijn hondenvrienden. Hieronder vindt u de publicaties in de pers.

AFSPRAAK / APPOINTMENT