Hond & Kind

  1. Hond & KindHondenIntro | Uw kind staat centraal. Hoe kan je veilig spelen met je hond, hoe voorkom ik opspringen van mijn puppy, wat moet ik doen als mijn puppy bijt, wat is een hond en wat zijn zijn behoeften, hoe staat het met rangorde, en nog veel meer. Een losse les op het niveau van uw kind(eren). Informatie en enkele praktische oefeningen gecombineerd, aangepast aan de leeftijd van uw kind(eren).
  2. Gezinsles| Het hele gezin traint samen uw hond. Oefeningen voor alle gezinsleden, groot en klein, ieder op zijn eigen niveau. Opvoeding en training lopen door elkaar. Dit geeft uw hond een goede basis. Zo voorkomt u probleemgedrag. Informatie over de hondentaal helpt om uw hond te begrijpen.
  3. Adviesgesprek “Baby op Komst”|Uw hond krijgt ineens een kind in huis. Kinderen gedragen zich anders dan volwassenen. Ze kirren, huilen, gillen, lachen en graaien met hun handjes naar alles wat voorbij komt, kruipen of lopen wiebelig rond. Uw hond zal moeten wennen, moet zich aanpassen. Niet alle honden vinden dat eenvoudig. Ik geef advies hoe u de hond kunt voorbereiden op de komst van de baby, en hoe u baby én hond kunt begeleiden in het eerste levensjaar van uw kind.
  4. Adviesgesprek “Veilig Opgroeien”| Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Voor jonge kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren. Als hun hond zijn tanden laat zien, denken ze dat hij lacht. De meeste bijtincidenten komen voor in het eigen gezin door de gezinshond. Uw kind(eren) leren hoe je met een hond om moet gaan, helpt om bijtincidenten te voorkomen. Ik geef advies hoe u kind én hond kunt begeleiden tijdens het opgroeien van baby tot tiener.
  5. Angst voor Honden| Voor kinderen die bang zijn voor honden heb ik een speciale Kind-Hond training. Bang zijn mag en is ook erg verstandig, maar mag niet je leven totaal beheersen. Met meer informatie over honden en de hondentaal, oefenen met een echte therapiehond en met ondersteuning van u (en uw partner) leer ik uw kind om de angst hanteerbaar te krijgen. U hoeft dus zelf geen hond te hebben. Hulp bij de keuze en training van een eigen puppy is hierna ook mogelijk. Stapsgewijs trainen we uw hond samen met uw kind op een veilige manier.

Tipwww.minderhondenbeten.nl