Hersenwerk

Hersenwerk voor HondenPlezier voor twee
Uw hond mentaal stimuleren is net zo belangrijk als zijn fysieke conditie. Puzzels voor honden zijn er van eenvoudige zoekspellen tot echte hersenkrakers. Tijdens het puzzelen gaat uw hond zelfstandig op zoek naar lekkers, speelgoed of voorwerpen die verborgen zijn in (eigengemaakte) puzzels. Uw hond moet ruiken en kijken, voelen met neus of poot, sommige puzzels maken geluid dus alle zintuigen worden geprikkeld, waardoor de hersens van uw hond op een andere manier gestimuleerd worden. Hersenwerk voor Honden, denkwerk op het hoogste niveau en reuze vermoeiend. Plezier voor twee. In een workshop of privé thuis.

Samenwerking
Hersenwerk voor Honden gaat uit van een echte samenwerking tussen eigenaar en hond. De meeste honden en bazen hebben erg veel plezier in het doen van de puzzels. Het samen ‘werken’ bevordert de onderlinge band en juist die band is zo belangrijk voor een goede relatie met uw hond. Zo is uw hond meer op u gericht en zal hij vaker bereid zijn om naar u te ‘luisteren’. Natuurlijk zal uw hond ook moeten leren wachten totdat u het spel heeft klaar gemaakt voor hem. Zelfbeheersing is dan ook een belangrijk onderdeel bij het puzzelen.

Janette Haring van dogNL is Gevorderd Instructeur Hersenwerk voor Honden

hersenwerk voor honden

Jong en oud
Voor iedere hondenbezitter die meer wil doen met zijn hond dan een rondje wandelen, voor jonge honden die teveel energie hebben, voor honden die meer uitdaging willen, voor honden die niet naar buiten willen in de regen, voor herplaatsers die hun nieuwe wereld nog spannend vinden, voor angstige honden die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken, voor……ja, voor wie niet!

Ook bij revalidatie
Voor honden die ouder worden of honden die revalideren na een operatie of blessure en tijdelijk niet zo actief mogen/kunnen zijn, kunt u puzzels aanbieden die passen bij de fysieke conditie van uw hond. dogNL helpt u bij de juiste keuze van de puzzels voor uw hond.

Hersenwerk voor Honden
* Kennismakingsworkshop “Wijsneus”, ca 1½ uur  (keuze uit diverse puzzels) – ism hondenschool Honderwijs
* Uitgebreide workshop “Wijsneus”, 3 x ca 1½ uur (zelfbeheersing, diverse puzzels doen, hond leren lezen en zelf een puzzel maken) – ism hondenschool Honderwijs
* Hersenwerk individueel, afspraak bij u thuis, ca 1½ uur (diverse puzzels afhankelijk van de hond)


Tip

Meer informatie over Hersenwerk op www.hersenwerkwerkvoorhonden.nl