Hersenwerk

Hersenwerk voor HondenDenkwerk op het hoogste niveau
Hondenpuzzels zijn er van eenvoudige zoekspellen tot echte hersenkrakers. Tijdens het puzzelen gaat uw hond zelfstandig op zoek naar lekkers of een speeltje dat verborgen is in een (eigengemaakte) puzzels. Uw hond moet ruiken, kijken, of voelen met neus of poot. Alle zintuigen worden geprikkeld, waardoor de hersens van uw hond op een andere manier gestimuleerd worden. Hersenwerk voor Honden is denkwerk op het hoogste niveau en reuze vermoeiend. Plezier voor twee.

Samenwerking
Hersenwerk voor Honden gaat uit van een echte samenwerking tussen eigenaar en hond. Eerst even wachten totdat de puzzel is klaargemaakt en dan mag de hond de brokjes of het speeltje zoeken. De eigenaar wacht op zijn beurt totdat zijn hond is uit-gesnuffeld. Het samen ‘werken’ bevordert de onderlinge band en juist die band is zo belangrijk voor een goede relatie met uw hond. Zo is uw hond meer op u gericht en zal hij vaker bereid zijn om naar u te ‘luisteren’.

Janette Haring van dogNL is Gevorderd Instructeur Hersenwerk voor Honden

hersenwerk voor honden

Jong en oud
Puzzelen is geschikt voor iedere hondenbezitter die meer wil doen met zijn hond dan een rondje wandelen. Het is een goed alternatief voor jonge honden die teveel energie hebben, voor honden die meer uitdaging willen, voor honden die niet naar buiten willen in de regen, voor herplaatsers die hun nieuwe wereld nog spannend vinden en voor angstige honden die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken, voor……ja, voor wie niet!

Ook tijdens revalidatie
Speciaal voor ouder wordende honden of honden die revalideren na een operatie of blessure en tijdelijk niet zo actief kunnen zijn, zijn er puzzels om toch lekker bezig te kunnen zijn. dogNL helpt u bij de keuze van de puzzels die passen bij de fysieke conditie van uw hond.

Hersenwerk voor Honden
* Kennismakingsworkshop “Wijsneus”, ca 1½ uur  (keuze uit diverse puzzels) – ism hondenschool Honderwijs
* Uitgebreide workshop “Wijsneus”, 3 x ca 1½ uur (zelfbeheersing, diverse puzzels doen, hond leren lezen en zelf een puzzel maken) – ism hondenschool Honderwijs
* Hersenwerk individueel, afspraak bij u thuis, ca 1½ uur (diverse puzzels afhankelijk van de hond)


Tip

Meer informatie over Hersenwerk op www.hersenwerkwerkvoorhonden.nl