Vuurwerktraining

vuurwerktrainingIndividuele training
Vuurwerktraining is altijd individueel! Geen enkele hond is hetzelfde. Met Gedragstherapie voor Honden bespreken we eerst wat voor uw hond de belangrijkste signalen of situaties zijn om onrustig te worden. Vooraf stuur ik u een uitgebreid vragenformulier zodat ik tijdens het consult direct een actieplan op maat aan u kan voorstellen. Pas als we het algemeen welzijn van uw hond op orde hebben, staat een hond open om nieuw gedrag aan te leren. Alleen dan kan de Vuurwerktraining starten.

Ook bang voor harde knallen
Als uw hond niet alleen bang is voor vuurwerk maar ook voor het dichtslaan van een autodeur of een andere harde knal, dan is het zeker belangrijk om er iets aan te doen. Uw hond is zijn angst voor plotselinge harde geluiden aan het generaliseren. Door er vroegtijdig iets aan te doen, voorkomt u een extreem probleem aan het einde van het jaar. Bij extreme angst wordt er na het gedragsconsult ook een vervolgafspraak gepland om u te begeleiden bij de training van uw hond.

Afspraak
Gedragstherapie voor honden bestaat uit 1 gedragsconsult van 1 ½ – 2 uur, bij u thuis. Bij extreme angst is er een vervolgconsult van ca 30min. Ter voorbereiding krijgt u een (uitgebreid) vragenformulier over uw hond dat u vooraf naar me kunt e-mailen. Een filmpje van het probleemgedrag kunt u meesturen.
Diagnose, behandelplan met advies, tips en oefeningen bespreek ik tijdens het consult en ontvangt u na afloop op schrift per e-mail. Indien nodig is er overleg met uw dierenarts of specialist, uiteraard met uw toestemming. Tot 2 maanden na het laatste consult is er persoonlijke begeleiding, per telefoon of e-mail.

Vergoeding gedragsconsult
Uw dierzorgverzekering vergoedt het gedragsconsult, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. Informeer vooraf bij uw verzekering. Lees meer op Vergoeding gedragsconsult.


Extra

Dogmassage

Hondenmassage is voor veel honden een goede manier om tot rust te komen. Een ontspannen lijf geeft een ontspannen hoofd, zeker voor honden die ergens bang voor zijn of stress hebben. Regelmatige massage vergroot het incasseringsvermogen van uw hond. Daardoor kan hij meer ontspannen reageren in stressvolle situaties. Lees meer op Dogmassage.


Blog

Op mijn blog vindt u artikels over ongewenst gedrag en wat u er aan kunt doen. Lees meer over “Bang voor vuurwerk”.

AFSPRAAK / APPOINTMENT