Vuurwerktraining

vuurwerk angstIs uw hond ook zo bang voor vuurwerk, onweer of plotselinge harde geluiden? Lees mijn artikel Help, mijn hond is bang voor vuurwerk’ met informatie en tips.

Individuele training
Vuurwerktraining is altijd individueel! Geen enkele hond is hetzelfde. Tijdens een Adviesgesprek Gedrag bij u thuis bespreken we eerst wat voor uw hond de belangrijkste signalen of situaties zijn om onrustig te worden. Daarna laat ik u zien hoe u zelf de hond kunt trainen dat vuurwerk erbij hoort. Ik leg u daarbij uit wat stress-signalen zijn en hoe u die bij uw hond kunt herkennen.

Adviesgesprek Gedrag bestaat uit 1 afspraak van 1 ½ uur, bij u thuis. U krijgt advies, tips en oefeningen voor uw hond. Op verzoek stuur ik u de tips en oefeningen beknopt per e-mail toe na afloop van het gesprek; Adviesgesprek Gedrag, uitgebreid.
Vervolgtraining wordt in overleg gepland. Lees meer bij Hondentraining.

Gedragstherapie
Als uw hond niet alleen vuurwerk voor alle plotselinge harde knallen bang is dan is het verstandig om een consult voor Gedragstherapie voor Honden aan te vragen. Door er vroegtijdig iets aan te doen, voorkomt u een extreem probleem aan het einde van het jaar. Bij extreme angst wordt er ook een vervolgafspraak gepland om u te begeleiden bij de training van uw hond.


Artikel: