De Hondentaal, een online gids over hondengedrag

De opvoeding en training van een hond lijkt zo makkelijk. Toch heeft iedereen wel eens vragen over het gedrag van zijn hond. Vooral het opvoeden van een pup of puberhond blijkt soms lastig. Begeleiding van hondengedrag is een combinatie van training en kennis van het gedrag van uw hond. Meer info over hondengedrag helpt u om uw hond nog beter op te kunnen voeden tot een fijne gezinshond.

dogNL biedt u een online cursus over hondengedrag: DE HONDENTAAL.
**Wilt u het ongewenste gedrag van uw hond bijsturen met een actieplan op maat? Maak dan een afspraak voor Gedragstherapie.

Online gids over hondengedrag

DE HONDENTAAL

Wat betekenen de signalen van uw hond. Hij vertelt ú iets en wát vertelt hij zijn hondenvrienden. Met kennis van de hondentaal kunt u de hond nóg beter begeleiden. U leert de grenzen van uw hond herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke uw steun of begeleiding nodig heeft, of juist begrensd moet worden.

  • hoe communiceert een hond
  • uitleg houdingen, staart, oren, etc
  • wat zijn stress signalen 
  • wanneer help ik mijn hond om escalatie te voorkomen
  • veel voorbeelden uit de praktijk
  • info sheet met uitleg van de hondentaal (pdf)
  • foto’s van alledaagse situaties om te oefenen in het kijken naar hondengedrag; wat zegt deze hond? / wat betekent dit?
  • quiz met nog meer foto’s van honden: zou je deze hond willen benaderen / neem ik actie?

online cursus

dogNL info Hondengedrag | Info Dog Behaviour

Puppy Welkom

In het Puppy Welkom programma leert u uw puppy verschillende basis-oefeningen zoals wandelen aan de lijn, zit, af, hierrrr, spelen/los en meer. Training en opvoeden lopen door elkaar heen. dogNL laat zien hoe u de verschillende oefeningen kunt aanleren aan uw pup. Zo kunt u hem begeleiden om een fijne, sociale huishond te worden  -> lees meer

Hondentraining

Het is voor elke hondeneigenaar handig om een hond te hebben die kan luisteren als het nodig is. dogNL helpt u bij het aanleren of opfrissen van de basisoefeningen aan uw hond. Uiteraard kunnen we de oefeningen aanpassen aan de mogelijkheden van uw hond. Opvoeding en training lopen vaak door elkaar heen -> lees meer

Filmpje: “The Big Bang” Theory (fragment uit “The Gothowitz Deviation”)