Inburgeringscursus

inburgeren / onboarding your dogNederlandse ‘doggy world’
Verhuizen naar een totaal andere omgeving kan ook voor een hond heel moeilijk zijn. Wonen in een nieuw huis in een vreemd land. Wandelen in een park met loslopende honden.  Nieuwe geuren, nieuwe geluiden, nieuwe regels, nieuwe gebruiken. Inburgeren gaat niet altijd vanzelf. Niet alleen de eigenaar maar ook zijn hond kan er gestrest van raken. dogNL heeft een inburgeringscursus voor elke hondeneigenaar die zijn expat-hond goed snel wil integreren in onze Hollandse ‘doggy world’: Onboarding your Dog.

Elke hond wil genieten van een heerlijk hondenleven
dogNL heeft handige links met informatie, advies over gedrag en oefeningen voor de expat-hond. Natuurlijk werk ik daarbij ook samen met dierenartsen en andere honden-professionals. Maatwerk voor het bijsturen of oplossen van problemen, zodat hond én eigenaar snel kunnen genieten van een heerlijk (honden)leven in Nederland.

Het programma is verdeeld in 4 onderdelen:
1. Vóórdat de eigenaar verhuist naar Nederland
2. De eerste dag in zijn nieuwe huis
3. De eerste week in zijn nieuwe huis
4. Na de eerste week in zijn nieuwe huis

Oorspronkelijk opgezet voor expats. Maar eigenlijk loopt elke hondeneigenaar die verhuisd is tegen soortgelijke problemen op.

Afspraak
Inburgeringscursus ‘Onboarding your Dog’, een afspraak van 1½ uur en 4 afspraken van 1 uur, bij u thuis. U frist de basis-gehoorzaamheid op bij uw hond zoals zit, af, hierrrr, spelen/los. We gaan naar het park met (loslopende) honden. U krijgt advies over hondengedrag waar nodig. En natuurlijk veel praktische informatie over allerlei hondenzaken.

Aanvulling: presentatie Informatie Hondentaal (ca. 1 ½ uur), bij u thuis. Wat betekenen de signalen van uw hond. Met kennis van de hondentaal kunt u uw hond nog beter begeleiden. U leert zijn grenzen herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke begeleiding nodig heeft of juist begrenst moet worden.


Extra

Dogmassage

Hondenmassage is voor veel honden een goede manier om tot rust te komen. Een ontspannen lijf geeft een ontspannen hoofd, zeker voor honden die onze wereld moeilijk vinden. Bovendien is het een manier om letterlijk in contact te komen met je hond. Lees meer op Dogmassage.


Blog

Op mijn blog vindt u een aantal artikels over hondengedrag en een socialisatiekaart. Lees meer ->

Onboarding your Dog

Inburgeringscursus voor honden

Tips voor een herplaatser

Socialisatiekaart voor uw hond

Uitvallen aan de lijn

AFSPRAAK / APPOINTMENT