Gedragstherapie

gedragstherapieMotivatie, diagnose, behandelplan
Soms verloopt de opvoeding van uw hond niet zoals gewenst of gaat uw hond ongewenst gedrag vertonen. Uzelf, uw omgeving of uw hond heeft er last van. Het is een probleem dat u niet zelf kunt oplossen. Dit kan al op jonge leeftijd zijn of juist als het dier al ouder is. Honden kunnen problemen hebben als angst*, agressie* (naar mensen of naar soortgenoten), overmatig blaffen, niet alleen kunnen zijn, vernielen, onzindelijkheid, baknijd, etc.

Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden (ook wel “Kynologisch Gedragstherapeut” genoemd) kan ik u en uw hond helpen bij een specifiek gedragsprobleem van uw hond. dogNL zoekt daarbij altijd naar een oplossing die past bij de hond en bij de eigenaar. Een stappenplan op maat. Geen enkele hond is immers hetzelfde!

Gedragstherapie bestaat uit 1 gedragsconsult van 1 ½ – 2 uur, bij u thuis. Een korte test of wandeling is inbegrepen. Ter voorbereiding krijgt u een (uitgebreid) vragenformulier over uw hond dat u vooraf naar me kunt e-mailen. Een filmpje van het probleemgedrag kunt u meesturen.
Diagnose, behandelplan met advies, tips en oefeningen bespreek ik tijdens het consult en ontvangt u na afloop op schrift per e-mail. Indien nodig is er overleg met uw dierenarts of specialist, uiteraard met uw toestemming. Tot 2 maanden na het laatste consult is er persoonlijke begeleiding, per telefoon of e-mail.

* Bij extreme agressie naar mensen of honden is er eerst een gedragstest noodzakelijk om de motivatie(s) voor het gedrag vast te stellen. Deze test vindt plaats in een speciale testruimte, veilig voor hond én mens.
* Bij problemen met extreme angst en/of agressie wordt er ook een vervolgconsult gepland voor een goede begeleiding bij uitvoeren van het behandelplan. Waar nodig kan ik dan direct bijsturen. 


Vergoeding gedragsconsult
Uw dierzorgverzekering vergoedt het gedragsconsult, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. Informeer vooraf bij uw verzekering. Lees meer op Vergoeding gedragsconsult.


Artikelen:


Tip: