Gedragstherapie voor Honden

gedragstherapie | behavioral counselingMotivatie, diagnose, behandelplan
Soms verloopt de opvoeding van uw hond niet zoals gewenst of gaat uw hond probleemgedrag vertonen. Uzelf, uw omgeving of uw hond heeft er last van. En het is een probleem dat u niet zelf kunt oplossen. Zo kan gedrag al op jonge leeftijd ontsporen of pas ontstaan als de hond wat ouder wordt.

Met Gedragstherapie voor Honden pakken we ongewenst gedrag aan. U ontvangt na afloop een stappenplan met advies, tips en oefeningen op maat. Ik zoek daarbij altijd naar een oplossing die past bij de hond én de eigenaar. Geen enkele hond is immers hetzelfde.

Ongewenst gedrag

Het probleemgedrag van uw hond kan gaan om angst*, agressie*, overmatig blaffen, niet alleen kunnen zijn, vernielen, onzindelijkheid, baknijd, en meer. dogNL kan u en uw hond helpen bij een specifiek gedragsprobleem van uw hond. Daarbij zijn basistraining, management van de omgeving en een goede relatie tussen hond en mens de uitgangspunten. Belangrijk is ook dat de basisbehoeften van de hond op orde zijn. Pas dan heeft het zin om het ongewenste gedrag bij te sturen of op te lossen.


Afspraak
Gedragstherapie voor Honden bestaat uit 1 gedragsconsult van 1 ½ – 2 uur, bij u thuis. Een korte test of wandeling is inbegrepen. Ter voorbereiding krijgt u een (uitgebreid) vragenformulier over uw hond. Een filmpje van het probleemgedrag vooraf is welkom.
Motivatie(s), diagnose en behandelplan met advies, tips en oefeningen bespreek ik tijdens het gedragsconsult en e-mail ik u na afloop. Zonodig is er overleg met uw dierenarts of specialist. Tot 2 maanden na het laatste consult is er persoonlijke begeleiding, per telefoon of e-mail.
* Bij extreme agressie naar mensen of honden is er eerst een gedragstest noodzakelijk om de motivatie(s) voor het gedrag vast te stellen. Deze test vindt plaats in een speciale testruimte, veilig voor hond én mens.
* Bij problemen met extreme angst en/of agressie wordt er ook een vervolgconsult gepland voor goede begeleiding bij uitvoeren van het behandelplan. Waar nodig kan ik dan direct bijsturen. 

Vergoeding gedragsconsult
Uw dierzorgverzekering vergoedt het gedragsconsult, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. Informeer vooraf bij uw verzekering. Lees meer op Vergoeding Gedragsconsult.


Extra

Dogmassage

Hondenmassage is voor veel honden een goede manier om tot rust te komen. Een ontspannen lijf geeft een ontspannen hoofd, zeker voor honden die ergens bang voor zijn of stress hebben. Regelmatige massage vergroot het incasseringsvermogen van uw hond. Daardoor kan hij meer ontspannen reageren in stressvolle situaties. Lees meer op Dogmassage.


Professioneel Gedragstherapeut voor Honden

Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met honden. Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden ben ik geaccrediteerd door het kwaliteitskeurmerk Certipet en aangesloten bij branchevereniging NVGH (voorheen Alpha).


Blog

Op mijn blog vindt u leuke artikels over allerlei ongewenst gedrag. Lees meer ->

Plassen in huis

Uitvallen aan de lijn

Bang voor vuurwerk


Tip

Artikel voor een hondenlijn: waarschuwingssleeve “Aaien eerst vragen”

AFSPRAAK / APPOINTMENT