Gedrag & Welzijn

  1. Gedrag & Welzijn(Her)opvoeding | Elke hond verdient een fijne samenwerking met de mens die hem begeleidt. In een adviesgesprek over hondengedrag vinden we de training en (her)opvoeding die bij uw hond past. Informatie over de hondentaal helpt om uw hond te begrijpen.
  2. Gedragstherapie | Soms vertoont uw hond ongewenst gedrag en weet u zelf geen oplossing. Een uitgebreide vragenlijst, anamnese, eventueel een test en een gesprek bij u thuis geeft voldoende informatie voor een conclusie. U ontvangt een stappenplan op maat waarmee u zelf aan de slag kunt. Het algemeen welzijn van de hond is de basis voor elke therapie. Vergoeding Gedragsconsult door uw dierzorgverzekering is mogelijk.
  3. Dogmassage | Hands-on aanraken is een goed hulpmiddel om in te zetten als een hond niet goed in zijn vel zit of in balans moet komen na operatie of fysiotherapie. Met massage zet u het lichaam in beweging, verbetert u de bloedcirculatie en vermindert u pijnlijke spieren. Ontspanning geeft lichamelijke ondersteuning bij herstel. Het vermindert stress waardoor uw hond een beter incasseringsvermogen heeft bij gedragsmodificatie. Massage versterkt de band die u al heeft met uw hond.
  4. Hersenwerk voor Honden| Het werken met (zelfgemaakte) hondenpuzzels is werken met het hoofd. Een goed alternatief voor een hond die revalideert, voor een oudere hond die niet ver meer kan wandelen. Het geeft een uitlaatklep voor energie en houdt uw hond fit. Uw hond leert zelfstandig hoe hij het snoepje of speeltje kan vinden. Alle zintuigen worden gebruikt. U biedt hem puzzels aan die passen bij zijn fysieke conditie. Plezier voor twee.

Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met honden. Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden ben ik geaccrediteerd door het kwaliteitskeurmerk Certipet en aangesloten bij branchevereniging NVGH (voorheen Alpha).