Gedrag & Welzijn

dogNL biedt u een advies en tips als de opvoeding niet gaat zoals u wenst. Samen zoeken we de juiste aanpak als er ongewenst gedrag is ontstaan. Basistraining, management van de omgeving, een goede relatie tussen hond en mens, en de basisbehoeften van de hond op orde, zijn de uitgangspunten. Fysiek en mentaal in balans zijn, zorgt ervoor dat uw hond goed in zijn vel zit. Met aandacht voor zijn Gedrag en Wel-zijn kan u hem een fijn hondenleven bieden.

Ongewenst gedrag
Met een gedragsprobleem is het noodzakelijk om eerst de motivatie van het gedrag vast te stellen zodat ik samen met u een gericht stappenplan kan maken voor het bijsturen of oplossen van het probleemgedrag. Meer kennis over hondengedrag met de online gids De Hondentaal helpt u om uw hond nóg beter te begrijpen. Uw hond wordt zo uw beste kameraad bij uw activiteiten samen.

Mijn diensten

PROFESSIONEEL GEDRAGSTHERAPEUT Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met honden. Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden ben ik geaccrediteerd door het kwaliteitskeurmerk Certipet en aangesloten bij branchevereniging NVGH (voorheen Alpha).

VERGOEDING GEDRAGSCONSULT door uw huisdierverzekering is mogelijk→ lees meer

Referenties

Agnes en haar honden Imar + Prisha

Dag Janette, Bij deze wil ik je nog heel hartelijk bedanken voor je geduld, uitleg en goeie tips! Ik vond het moeilijk om op een goede manier om te gaan met hun geblaf en had veel twijfels of ik het allemaal wel goed aanpakte met die twee donderstenen. Jouw benadering en advies heeft me vooral erg gerustgesteld. We hebben inmiddels folie op de ramen geplakt zodat de luxaflex lekker open kunnen blijven voor het licht en de honden toch niets kunnen zien. Het helpt wel iets, vooral als ze een beetje zijn uitgeraasd. Ze horen natuurlijk toch nog van alles. Verder heb ik een benchje voor Imar gekocht. Vanmiddag heeft hij daar al een half uurtje heerlijk liggen kluiven met het deurtje dicht en ons in de buurt! Het is zo’n knappe gozer! 😉 We hebben een hersenwerkspel gedaan, maar om te beginnen meer een neus-spel (een doos met krantenproppen en kleine snoepjes erin gestrooid). Dat ze op elkaar moesten wachten was nog het belangrijkste nu. We hebben ook al heel wat tijd naar auto’s gekeken langs de weg, dat gaat steeds beter. En hij heeft spontaan kinderen gedag gezegd (heel anders dan Prisha, die moet ik ook nog steeds laten wennen aan kinderen). En nog veel meer. Kortom, we zijn er maar druk mee, maar ik vind het in ieder geval weer leuk!! Dus nogmaals dank! Wie weet zien of spreken we elkaar nog eens. Dat zou ik erg leuk vinden! Hartelijke groet,