Even voorstellen...

WELKOM BIJ DOGNL voor training en advies in hondengedrag. Mijn naam is Janette Haring en wil me graag aan u voorstellen. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gecertificeerd Gedragstherapeut voor Honden, Gevorderd Instructeur Hersenwerk voor Honden en gediplomeerd Hondenmasseur. Een mond vol maar eigenlijk gewoon een gefundeerde basis om u te kunnen helpen met het trainen en (her)opvoeden van uw hond.

Bij het aanleren van gedrag -of het ombuigen ervan- is goede communicatie tussen hond en mens het startpunt. De verschillende cue’s (of commando’s) aanleren gaat nóg veel beter als u uw hond beter begrijpt. Een puberhond bijvoorbeeld kan echt ontsporen. Als pup was hij misschien wel een modelhond en ineens luistert hij niet meer. Waarom is dat? En hoe begeleid je hem zodat hij weer gaat luisteren?

Mijn doel is met u een trainingsplan te maken en te kijken wat uw hond nodig heeft. Het is veelal een combinatie van management, training, en inzicht in de basisbehoeften van uw hond. Alleen op deze manier krijgt u een (nog) betere relatie met uw hond. Uw hond in balans, fysiek en mentaal, dan heeft hij een fijn hondenleven bij u…en heeft u een heerlijke hondenvriend.

Diensten van dogNL

Hondentraining
Mijn trainingen gaan uit van beloning van gewenst gedrag. Ik baseer me hierbij op wetenschappelijk onderzoek naar hoe honden effectief getraind kunnen worden zonder het gebruik van straf of intimidatie. Een hond aanmoedigen en belonen voor het maken van de juiste keuze, maakt een training leuk voor iedereen. Fouten maken betekent simpelweg dat er nog wat meer tijd aan een oefening besteed moet worden. Samen plezier maken terwijl u traint met Training & Fun.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen
in hondenland kies ik elk jaar zorgvuldig mijn nascholing.

opleiding en nascholing janette haring HIER vindt u een overzicht

Fysiek en mentaal in balans
Honden met specifieke gedragsproblemen kan ik helpen met gedragstherapie. Samen met de eigenaar zoek ik uit wat de motivatie is van het ongewenste gedrag. Pas daarna kan ik een oplossing aanbieden, passend bij de eigenaar en de hond. Bij de (her)opvoeding en training van uw hond of herplaatser start ik eerst met een adviesgesprek voordat we de training starten. Daarbij kunnen Dogmassage en Hersenwerk goede aanvulling zijn. Immers, fysiek en mentaal in balans zijn zorgt ervoor dat uw hond goed in zijn vel zit. Pas dan kunnen we het ongewenste gedrag van uw hond bijsturen. Meer informatie vindt u bij Gedrag & Welzijn.

Kinderen
Kinderen hebben mijn speciale aandacht. Samen met het hele gezin een hond trainen en opvoeden, geeft een hoop plezier. Bovendien staan ‘alle neuzen dezelfde kant op’ na de training. Natuurlijk kunt u ook advies vragen hoe u uw hond kunt begeleiden als u een baby krijgt of plots een kleinkind over de vloer krijgt. Veilig opgroeien voor kind én hond vind ik erg belangrijk. Kijk bij Hond & Kind voor informatie en training.

De regio waarin ik werk is grofweg 1 uur rijden vanaf mijn woonplaats Oegstgeest. Ik hoop u en uw hond binnenkort te ontmoeten!

Mijn honden

dognl_janette haring bijke caia
dognl_janette haring hazel

Met mijn Stabij’s Bijke en Caia heb ik met veel plezier allerlei trainingen gedaan, van behendigheid, frisbee tot apporteertraining en praktijkspeuren. Vooral Bijke was me dierbaar omdat ze me jarenlang assisteerde in mijn lesprogramma voor kinderen die bang zijn voor honden. 

Hazel is een Ierse Water Spaniel, een compleet nieuw ras voor mij. Het is een erg vrolijke dame, altijd in voor een lolletje. De IWS wordt niet voor niets ‘de clown in het veld’ genoemd! Ik geniet van haar en van de jachttraining die we samen doen. Een hele uitdaging want ze is erg slim. Zelfs met mijn ervaring moet ik wel eens de hulp van een raskenner inroepen. Wat kan ik doen om toch die samenwerking te krijgen die ik wil? Afijn, je bent nooit te oud om te leren en dat is ook meteen de lol ervan.

Op Facebook, Instagram en Tumblr zet ik regelmatig een filmpje over onze uitstapjes en trainingen.

Kynologisch Instructeur

De instructeursopleiding heb ik gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs (O&O), waarna ik een aantal jaar les heb gegeven op een hondenschool. In 2009 heb ik Hondenschool HONDERWIJS, centrum voor hond en gezin, opgericht samen met kynoloog en gedragstherapeut Sonja Vrolijk. Daarnaast ben ik privé les gaan geven onder de naam ‘Hond&Kind Adviesbureau’ die in 2016 gewijzigd is in dogNL.  Kennis gecombineerd met praktische oefeningen is de basis van alle cursussen, ieder op zijn eigen niveau.

dognl_logo_apdt

PROFESSIONEEL INSTRUCTEUR Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en aangesloten bij de instructeursvereniging O&O en de internationale APDT.

Gedragstherapie voor Honden

De opleiding voor Gedragstherapie voor Honden heb ik gevolgd bij DogVision, een 3½-jarige opleiding op HBO-niveau met een uitgebreide stageperiode die in in 2012 heb afgerond. Zo kan ik ook honden en hun eigenaar begeleiden bij specifieke gedragsproblemen.

De beroepstitel “Gedragstherapeut voor Honden” (ook wel Kynologisch Gedragstherapeut genoemd) kent nog geen wettelijke bescherming. Dat betekent dat iedereen zichzelf zo kan noemen zonder de benodigde erkende opleiding en ervaring!

PROFESSIONEEL GEDRAGSTHERAPEUT Ik ben geaccrediteerd door Stichting Certipet als Diergedragstherapeut voor Honden en lid van NVGH (voorheen Alpha), de branchevereniging voor gedragstherapeuten. Mijn consulten worden hierdoor (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket dat je hebt) vergoed door dierziektekostenverzekeraars als Petplan, Proteq, Inshared en Ohra.

  • Klik HIER voor de registratie bij Stichting Certipet (inschrijfnummer 012/2014).
  • Klik HIER voor de branchevereniging NVGH, voorheen Alpha (lidmaatschapsnummer 1327).

Dogmassage

KYNOLOGISCH MASSEUR  De opleiding tot kynologisch masseur heb ik in 2018/2019 gevolgd bij Kynomassage®.  Ik gebruik de hondenmassage vooral in de gedragstherapie of bij het begeleiden van herplaats-honden. Een ontspannen lichaam geeft een ontspannen hoofd. Daardoor kunnen honden makkelijker leren en blijken problemen beter op te vangen. Lichaamsbewustzijn door letterlijke (bewuste) aanraking geeft een betere balans in het lijf.

PROFESSIONEEL INSTRUCTEUR  Ik ben gediplomeerd Gevorderd Instructeur Hersenwerk voor Honden. De Instructeurscursus Hersenwerk heb ik in 2014 gevolgd. Inmiddels heb ik me als Gevorderd Instructeur verdiept in het aanbieden van hondenpuzzels aan honden die ouder zijn, of revalideren. Een mooie aanvulling om de hond goed in balans te houden, fysiek en mentaal.