Voorstellen

janette haring hazel pupWelkom bij dogNL. Mijn naam is Janette Haring en wil me graag aan u voorstellen. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gecertificeerd Gedragstherapeut voor Honden, Gevorderd Instructeur Hersenwerk voor Honden en Hondenmasseur. Ik vind het leuk om met u samen te werken in het trainen en (her)opvoeden van uw hond. Daarbij is een goede communicatie tussen hond en mens de basis voor alle training. Om uw hond beter te leren begrijpen helpt het om meer te weten over hondengedrag. Mijn doel is u inzicht te geven in wat de basisbehoeften van uw hond zijn. Zo krijgt u niet alleen een (nog) betere relatie met uw huishond maar houdt u uw hond in balans, fysiek en mentaal. Uw hond heeft dan bij u een fijn hondenleven. En u heeft een heerlijke hondenvriend.

De diensten van dogNL

Hondentraining
Mijn trainingen gaan uit van beloning van gewenst gedrag. Ik baseer me hierbij op wetenschappelijk onderzoek naar hoe honden effectief getraind kunnen worden zonder het gebruik van straf of intimidatie. Een hond aanmoedigen en belonen voor het maken van de juiste keuze, maakt een training leuk voor iedereen. Fouten maken betekent simpelweg dat er nog wat meer tijd aan een oefening besteed moet worden. Samen plezier maken terwijl u traint met Training & Fun.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen
in hondenland kies ik elk jaar zorgvuldig mijn nascholing.

opleiding en nascholing janette haring HIER vindt u een overzicht

Fysiek en mentaal in balans
Honden met specifieke gedragsproblemen kan ik helpen met gedragstherapie. Samen met de eigenaar zoek ik uit wat de motivatie is van het ongewenste gedrag. Pas daarna kan ik een oplossing aanbieden, passend bij de eigenaar en de hond. Bij de (her)opvoeding en training van uw hond of herplaatser start ik eerst met een adviesgesprek voordat we de training starten. Daarbij kunnen Dogmassage en Hersenwerk goede aanvulling zijn. Immers, fysiek en mentaal in balans zijn zorgt ervoor dat uw hond goed in zijn vel zit. Pas dan kunnen we het ongewenste gedrag van uw hond bijsturen. Meer informatie vindt u bij Gedrag & Welzijn.

Kinderen
Kinderen hebben mijn speciale aandacht. Samen met het hele gezin een hond trainen en opvoeden, geeft een hoop plezier. Bovendien staan ‘alle neuzen dezelfde kant op’ na de training. Natuurlijk kunt u ook advies vragen hoe u uw hond kunt begeleiden als u een baby krijgt of plots een kleinkind over de vloer krijgt. Veilig opgroeien voor kind én hond vind ik erg belangrijk. Kijk bij Hond & Kind voor informatie en training.

Op Facebook, Instagram en Tumblr kunt u mij volgen.

Mijn honden
janette haring bijke caia

Zelf heb ik 2 Stabij’s gehad, Bijke en Caia waar ik met veel plezier allerlei trainingen mee gedaan heb, van behendigheid, frisbee tot apporteertraining en praktijkspeuren. Vooral Bijke was me dierbaar omdat ze me jarenlang assisteerde in mijn lesprogramma voor kinderen die bang zijn voor honden. Daar gebruik ik nu haar zoon Douwe voor, ook perfect voor dit werk.

janette haring hazelOp dit ogenblik heb ik een nieuwe uitdaging met mijn Ierse Water Spaniel ‘Hazel’. Het is een erg vrolijke dame, altijd in voor een lolletje. De IWS wordt niet voor niets ‘de clown in het veld’ genoemd! Ik geniet van haar en van de jachttraining die we samen doen.

De regio waarin ik werk is grofweg 1 uur rijden vanaf mijn woonplaats Oegstgeest. Ik hoop u en uw hond binnenkort te ontmoeten!

Opleidingen

De instructeursopleiding heb ik gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs (O&O), waarna ik een aantal jaar les heb gegeven op een hondenschool. In 2009 heb ik Hondenschool HONDERWIJS, centrum voor hond en gezin, opgericht samen met kynoloog en gedragstherapeut Sonja Vrolijk. Daarnaast ben ik privé les gaan geven onder de naam ‘Hond&Kind Adviesbureau’ dat in 2016 gewijzigd is in dogNL.  Kennis gecombineerd met praktische oefeningen is de basis van alle cursussen, ieder op zijn eigen niveau.
APDTO&O

Ik ben als kynologisch instructeur aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs (O&O) en de internationale Association of Pet Dog Trainers (APDT).

Gedragstherapie voor Honden
De opleiding voor Gedragstherapie voor Honden heb ik gevolgd bij DogVision, een 3½-jarige opleiding op HBO-niveau met een uitgebreide stageperiode die in in 2012 heb afgerond. Zo kan ik ook honden en hun eigenaar begeleiden bij specifieke gedragsproblemen.

De beroepstitel “Gedragstherapeut voor Honden” (ook wel Kynologisch Gedragstherapeut genoemd) kent nog geen wettelijke bescherming. Dat betekent dat iedereen zichzelf zo kan noemen zonder de benodigde erkende opleiding en ervaring!

Stichting Certipet

Ik ben geaccrediteerd door Stichting Certipet als Diergedragstherapeut voor Honden en lid van NVGH (voorheen Alpha), de branchevereniging voor gedragstherapeuten. Mijn consulten worden hierdoor (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket dat je hebt) vergoed door dierziektekostenverzekeraars als Petplan, Proteq, Inshared en Ohra.

  • Klik HIER voor de registratie bij Stichting Certipet (inschrijfnummer 012/2014).
  • Klik HIER voor de branchevereniging NVGH, voorheen Alpha (lidmaatschapsnummer 1327).

Dogmassage
De opleiding tot kynologisch masseur heb ik in 2018/2019 gevolgd bij Kynomassage®. Een ontspannen lichaam geeft een ontspannen hoofd. Daardoor kunnen honden makkelijker leren en blijken problemen beter op te vangen. Lichaamsbewustzijn door letterlijke (bewuste) aanraking geeft een betere balans in het lijf.

Hersenwerk voor Honden
De Instructeurscursus Hersenwerk heb ik in 2014 gevolgd. Inmiddels heb ik me als Gevorderd Instructeur verdiept in het aanbieden van hondenpuzzels aan honden die ouder zijn, of revalideren. Een mooie aanvulling om de hond goed in balans te houden, fysiek en mentaal.

AFSPRAAK / APPOINTMENT