Referenties

Uw referentie wordt geplaatst zonder wijzigingen door dogNL. Wilt u meer weten over de diensten van dogNL, e-mail dan naar info@dog.nl
Dank aan alle hondeneigenaren voor hun referentie.  

dogNL referentie
Noor

Bij ons is Janette Haring gekomen omdat onze Noor woede aanvallen kreeg tijdens het eten.
Er mocht niemand bij haar komen als ze bij haar voederbak of bot zat. Zij is meerdere malen onze andere hond aangevallen, ik vond het echt heel beangstigend en dacht na de zoveelste keer: hier moet iets gebeuren.

Na wat heen en weer gebel kwam ik uit bij Janette Haring, met haar heb ik intensief contact gehad en zij is een middag bij ons geweest om de hond te observeren en adviezen te geven. Alle adviezen heb ik naderhand keurig toegezonden gekregen zodat we het altijd terug kunnen kijken als we het even niet meer weten. Wij vonden het heel zinvol en leerzaam dat Janette zich met onze problematiek heeft bemoeid. Wij zijn er nog niet met onze hond, maar we zijn in de goede richting aan het gaan, dankzij Janette.

Referentie van Esther met hond Noor (Gedragstherapie voor Honden)

3 weken geleden hebben we een hond gekregen (van ongeveer 3 jaar) die op straat heeft gezworven. Zoiets is natuurlijk een flinke klus maar gelukkig heeft Janette ons in korte tijd enorm veel geleerd! Met alle duidelijke richtlijnen zijn we nu druk aan het oefenen en onze hond komt nu al heel vaak enthousiast aangerend, en ook zit en af is geen probleem meer. We kunnen Janette aan iedereen van harte aanraden, zelfs als je geen hond hebt :)!

Referentie van Anne en herplaatser Toffie (Hondentraining)

dogNL_referentie_Toffie
Toffie
dogNL referentie_Skippy
Skippy

Hoi Janette, toch nog even een Skippy update want we zijn alweer een goed jaar verder sinds we jouw hulp hebben ingeschakeld.  Met ons gaat het echt heel goed. Skippy kent haar rechten en plichten en geniet van haar rust in de bench als jet allemaal te druk wordt. Ook heb ik veel mentale rust gekregen door haar op die wijze van Juliette en de buurtkinderen gescheiden te kinnen houden als ik er niet 100% bovenop kan zitten.
Vorige maand heb ik mijn instructeurscursus Flyball gehaald en over 2 weken heeft Skippy haar eerste Flyball wedstrijd. Ook doen we nog zoveel mogelijk andere leuke dingen samen. Met pasen hebben we nog meegedaan aan een hondenspeurtocht en zijn we 2e geworden! En gisteren hebben we wederom de Haagse duinenmars gelopen. Mét hond én kind. Nou ja, eindelijk kinderen, want ik ben inmiddels 21 weken in verwachting van onze 2e. Daardoor helaas dit jaar dus geen dog-survivals. Je hoort het: we zitten niet stil en genieten ieder moment van elkaar! Knuffel van Ingrid en Skippy.

Referentie van Ingrid herplaatser Skippy (Gedragstherapie na een incident met de jonge dochter)

Mocht je een gezin hebben en een jonge hond? Dan raad ik je aan met Janette in zee te gaan! Ze is echt geweldig! Ze heeft heel goed inzicht in de omgang met gezin en hond, let ook goed op veiligheid, zoals het houden van de hond in de ‘gezinsroedel’. Ik heb zo veel van haar geleerd en het is ook zo makkelijk toe te passen. Bovendien luisteren de kinderen ook goed naar haar, ze straalt gezag uit en legt het op kindniveau goed uit. Dat ze aan huis komt, vind ik helemaal ideaal. Je kan het tijdstip met haar bepalen, je spreekt af of die keer de kinderen er nu juist wel of niet bij zijn om een volgende stap te maken met de hond, alles is op maat te krijgen en ze heeft ook veel oplossingen, is niet star maar creatief. Ook een opfris lesje als je hond later weer even in negatief gedrag vervalt doet wonderen! Hetgeen je leert van Janette werkt eigenlijk altijd. Fijn hoor, zo’n trainer die met je meedenkt.

Referentie van Edith en Happy  (Puppy Welkom – Gezinsles  – Adviesgesprek Gedrag)

dogNL referentie_Happy
Happy
Angst voor Honden
Eline en Saartje

Al enige tijd liepen we met de gedachten rond om een hond te nemen. De reactie van onze dochter Eline van 8 op honden hield ons echter tegen. Ze was erg bang voor honden. Via wat speurwerk op internet kwamen we terecht bij Janette.

Na de eerste intake hebben we een stappenplan opgesteld om Eline langzaam vertrouwd te maken in de omgang met een hond. Naast de lessen met haar hond Bijke vertelde Janette ook op een zeer begrijpelijke manier een stukje theorie die ook voor ons zeer leerzaam was.

In augustus 2014 kwam onze eigen Beagle pup, Saartje. Tijdens deze eerste periode heeft Janette ons ook weer begeleid. Dankzij haar deskundige begeleiding heeft onze dochter er nu echt vriendje bijgekregen. Ze knuffelen nu wat af samen!

Referentie van Onno, Veronique, Eline en hond Saartje  (Angst voor Honden en daarna Puppy Welkom)

Begin 2018 overleed onze border-terrier Ody aan een verschrikkelijk akelige ziekte. Ik was in zak en as, wij waren dol op hem. Mijn man wilde in eerste instantie geen nieuwe hond meer, maar hij zag al gauw dat dat er niet van ging komen. Via een honden- vriendin uit het park kreeg ik een tip dat in het midden van het land een bordertje van 5 jaar  te koop was, een reutje, met een stamboom. Het laatste feit interesseerde ons totaal niet, maar wel het feit dat het geen pup meer was. Met de  honden-vriendin ging ik er meteen op af. Het bleek dat het diertje al eerder twee bazen had gehad, maar dat de huidige eigenaar er vanaf wilde omdat hij niet meer interessant was voor de fok.

Toen wij bij de betreffende fokker aankwamen zag ik heel in de verte een klein schuw diertje op een weitje lopen. In eerste instantie dacht ik dat hij dat zeker niet zou zijn, maar uiteindelijk kon ik hem toch te pakken krijgen. Wij besloten onmiddellijk om het diertje te kopen en mee te nemen en we zetten hem achterin de auto in een bench waarin hij de hele terug- weg  bleef staan. Thuisgekomen wilde hij nog maar weinig van mij weten en de volgende morgen weigerde hij om maar een stap te doen. Heel schuw, luisterend naar de naam Bongo waar wij onmiddellijk Bogi van maakte.

Ik had via een kennis de naam van Janette gekregen en ik besloot om haar te bellen omdat wij werkelijk het diertje niet tot lopen kregen. Gelukkig had zij tijd,  en nadat wij van alles hadden verteld over afkomst van het diertje en enkele goede tips van haar hadden gekregen, besloten we met het nog steeds niet-lopende diertje de tuin in te gaan. Zelden ben ik zo verbaasd geweest, binnen 5 minuten had Janette het diertje aan het lopen gekregen en toen daarna onze dochter arriveerde, ook me een bordertje,  zagen we onze nieuwe aanwinst als een gek door de tuin racen.

Inmiddels  zijn we twee jaar verder en we hebben nog nooit zo’n leuke hond gehad, het is onze zevende, ik ben zijn redder en zelden had ik een hond die zo dol op mij is. Ik ben Janette nog steeds dankbaar voor haar moeite om ons even over de eerste ongemakken heen te helpen.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en de kleine border, die een stuk steviger is geworden,  is een allerleukste, heel aanhankelijke hond geworden. Wij hebben eigenlijk nog nooit zo’n leuke hond gehad en we zijn Janette nog steeds dankbaar voor het feit hoe ze hem bij ons binnen een uurtje op de rails heeft weten te zetten.

Referentie van Brita met hond Bogi (Adviesgesprek Herplaatser)

dogNL referentie ody
dogNL referentie Bogi
Bogi
dogNL referentie
Finn

Het duizelt mij, zelfs na een week nog. Wat heeft Janette gezegd? Wat moest ik niet vergeten? Gelukkig heeft ze tijdens de privéles alles opgeschreven, waarschijnlijk is ze mensen als ik gewend. Die denken dat ze alles wel onthouden, maar dan vervolgens, door de intensiteit van de les, van alles weer vergeten. Binnen een dag had ik een mail met daarin alles waar we het over gehad hebben. Heel fijn!

Ik heb met onze Finn een privéles bij Janette Haring van dogNL gevolgd. Vooral omdat Finn mijn/onze eerste hond is, ik een langdurige goede relatie wil en ik tegenstrijdige geluiden hoor bij derden. Wat is nu goed? Wat kan ik verbeteren? Waar loop ik tegen aan? Ben ik dat, of begeleid ik Finn niet goed?

Vooraf hebben we telefonisch gesproken en op basis van dat gesprek kreeg ik ruim van te voren een mail met daarin een uitgewerkte lesvoorstel. Misschien is het overbodig te zeggen, maar de 2 en een half uur was te kort.
We hebben een geweldige ochtend gehad. Finn was op momenten niet wat hem overkwam. Hij heeft af en toe flink moeten nadenken. Nu is het aan mij om de handreikingen om te zetten in ons dagelijks bestaan. Dank je wel, Janette! We’ll be back.

Referentie van Tess en hond Finn (Gedragstherapie en Informatie Hondentaal)

Dit is een wereld van verschil met haar angstige gedrag van voorheen. Emma werd panisch als er een hond in haar buurt kwam, wat zelfs gevaarlijke situaties opleverde in het verkeer. Ook begon ze bepaalde plekken te vermijden door de angst een hond tegen te komen, en durfde ze bij vriendjes met huisdieren niet meer te spelen. Mijn man en ik konden haar hier helaas niet goed mee helpen omdat we zelf niets van honden wisten, en ook geen liefhebbers zijn. Daarom hebben we Janette Haring ingeschakeld met haar Kind-Hond training, en dat heeft enorm geholpen! Eerst hebben we thuis met haar veel gepraat en geleerd over honden, en Emma mocht zorgen voor een pluche hond. Later kwam Janettes hond Bijke mee en stapje voor stapje verlegde Emma haar grenzen, aan de vakkundige hand van Janette. Uiteindelijk zijn we zelfs met Janette bij een vriendje van Emma thuis geweest om daar te trainen met hun jonge en erg drukke hond. Dat dat lukte was een enorme overwinning.

Ons hele gezin heeft veel van Janette’s lessen (6 in totaal) opgestoken en dat helpt ons nu om met onze dochter verschillende situaties waarin honden voorkomen, in te schatten en te bepalen hoe we gaan handelen. Dit weten geeft alleen al rust en werkt angstverlagend. Ook zijn we mondiger geworden naar hondenbezitters toe.

Ik kan Janette Haring van harte aanbevelen indien u of uw kind kampt met angst voor honden. Wij keken echt uit naar haar lessen, ze is een enorm enthousiaste en bevlogen coach, en hierdoor werden de lessen, naast heel leerzaam, ook nog erg leuk.

Referentie van Corine, Rene en dochter Emma (Angst voor honden)

dogNL referentie_Emma
Emma en haar boer en zus
dogNL referentie_Imar
Imar & Prisha

Dag Janette,

Bij deze wil ik je nog heel hartelijk bedanken voor je geduld, uitleg en goeie tips! Ik vond het moeilijk om op een goede manier om te gaan met hun geblaf en had veel twijfels of ik het allemaal wel goed aanpakte met die twee donderstenen. Jouw benadering en advies heeft me vooral erg gerustgesteld. We hebben inmiddels folie op de ramen geplakt zodat de luxaflex lekker open kunnen blijven voor het licht en de honden toch niets kunnen zien. Het helpt wel iets, vooral als ze een beetje zijn uitgeraasd. Ze horen natuurlijk toch nog van alles.

Verder heb ik een benchje voor Imar gekocht. Vanmiddag heeft hij daar al een half uurtje heerlijk liggen kluiven met het deurtje dicht en ons in de buurt! Het is zo’n knappe gozer! 😉 We hebben een hersenwerkspel gedaan, maar om te beginnen meer een neus-spel (een doos met krantenproppen en kleine snoepjes erin gestrooid). Dat ze op elkaar moesten wachten was nog het belangrijkste nu.

We hebben ook al heel wat tijd naar auto’s gekeken langs de weg, dat gaat steeds beter. En hij heeft spontaan kinderen gedag gezegd (heel anders dan Prisha, die moet ik ook nog steeds laten wennen aan kinderen). En nog veel meer. Kortom, we zijn er maar druk mee, maar ik vind het in ieder geval weer leuk!! Dus nogmaals dank! Wie weet zien of spreken we elkaar nog eens. Dat zou ik erg leuk vinden!

Hartelijke groet,
Referentie van Agnes en honden Imar + Prisha (Gedragstherapie voor Honden)

Twee jaar na het overlijden van onze eerste Westie, wilden we dolgraag weer een nieuwe hond. Het stond buiten kijf dat het weer een Westie moest worden…lief karakter, actief en lekker eigenwijs.. Omdat onze vorige hond een ‘herplaatser’ was en anderhalf jaar oud toen wij haar kregen, hadden we totaal geen ervaring met het opvoeden van een puppy-Westie. De visie van hondenschool Honderwijs sprak ons enorm aan en omdat de data van puppy-trainingen niet pasten, weken we uit naar privé puppytraining gewoon in en rondom ons eigen huis. En we zijn tot op de dag van vandaag enorm blij met die beslissing!

Janette heeft de hele puppy training afgestemd op het karakter van Pippa en ons doordrongen van het feit dat alles wat Pippa doet ‘natuurlijk gedrag’ van een hond is. Feitelijk kregen wij een stoomcursus hoe om te gaan met het karakter van Pippa, en ondertussen leerden we Pippa de basis commando’s en beloonden we haar voor goed gedrag. Omdat we thuis de training kregen, hebben we heel veel tips en hulp gekregen met de opvoeding ‘in het dagelijks leven’ bijvoorbeeld hoe houden we Pippa weg van het aanrecht/gasfornuis als we staan te koken? Hoe voorkomen we dat ze enthousiast blaffend en springend onze gasten verwelkomt? Hoe voorkomen we dat ze op de bank springt etc etc.

We zijn nu anderhalf jaar verder en we hebben dankzij Janette een hondje dat precies weet wat wel en niet mag, maar nog belangrijker: Pippa heeft baasjes die haar begrijpen en doorzien! En dat is een heerlijke combinatie! Pippa is heel lief en speels, af en toe heerlijk ondeugend, maar dankzij Janette zo goed opgevoed dat ze een hele avond zonder een kik te geven mee gaat naar bijvoorbeeld een restaurant. Privé-training lijkt duurder dan een groeps puppy training, maar het rendement van de investering maakt dat het ‘by far’ effectiever is en dus het (extra) geld meer dan waard. Wij raden Janette en de privé puppy training iedereen aan!

Referentie van Christianne en hond Pippa (Puppy training en Advies Gedrag)

dogNL referentie
Happy