Voorstellen

Janette Haring|dogNL

Welkom bij dogNL. Mijn naam is Janette Haring. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gecertificeerd Gedragstherapeut voor Honden en Hondenmasseur. Ik vind het leuk om met u samen te werken in het trainen en (her)opvoeden van uw hond. Basis is een goede communicatie. Advies over hondengedrag helpt u hierbij. Zo krijgt u een nog betere relatie met uw hondenvriend.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen
in hondenland kies ik elk jaar zorgvuldig mijn nascholing.

opleiding en nascholing janette haring HIER vindt u een overzicht

Samen plezier
Mijn trainingen gaan uit van beloning van gewenst gedrag en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe honden effectief getraind kunnen worden zonder het gebruik van straf of intimidatie. Een hond aanmoedigen en belonen voor het maken van de juiste keuze maakt een training leuk voor iedereen en fouten maken betekent simpelweg dat er nog wat meer tijd aan besteed moet worden. Training & Fun, samen plezier.

Fysiek en mentaal in balans
Honden met specifieke gedragsproblemen kan ik helpen met gedragstherapie. Samen met de eigenaar zoek ik uit wat de oorzaak is van het ongewenste gedrag. Pas daarna kan ik een oplossing aanbieden, passend bij de eigenaar en de hond. Bij de (her)opvoeding en training van uw hond of herplaatser start ik eerst met een adviesgesprek voordat we de training starten. Dogmassage en Hersenwerk zijn een goede aanvulling. Fysiek en mentaal in balans zijn, zorgt ervoor dat uw hond goed in zijn vel zit. Meer informatie bij Gedrag & Welzijn.

Kinderen
Kinderen hebben mijn speciale aandacht. Bijtincidenten met honden blijken uit onderzoek veelal voor te komen in het eigen gezin en betreffen met name jonge kinderen. Veilig opgroeien voor kind en hond vind ik erg belangrijk. Kijk bij Hond & Kind voor informatie en training

Bijke Caia JanetteMijn honden
Zelf heb ik 2 Stabij’s gehad, Bijke en Caia waar ik met veel plezier allerlei trainingen mee gedaan heb, van behendigheid, frisbee tot apporteertraining en praktijkspeuren. Vooral Bijke was me dierbaar omdat ze me jarenlang assisteerde in mijn lesprogramma voor kinderen die bang zijn voor honden. Daar gebruik ik nu haar zoon Douwe voor, ook perfect voor dit werk.

Hazel JanetteOp dit ogenblik heb ik een nieuwe uitdaging met mijn Ierse Water Spaniel ‘Hazel’. Het is een erg vrolijke dame, altijd in voor een lolletje. De IWS wordt niet voor niets ‘de clown in het veld’ genoemd! Ik geniet van haar en van de jachttraining die we samen doen.

De regio waarin ik werk is grofweg 1 uur rijden vanaf mijn woonplaats Oegstgeest. Ik hoop u en uw hond binnenkort te ontmoeten!

OPLEIDINGEN

Hondentraining
De instructeursopleiding heb ik gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs (O&O), waarna ik een aantal jaar les heb gegeven op een hondenschool. In 2009 heb ik Hondenschool HONDERWIJS, centrum voor hond en gezin, opgericht samen met kynoloog en gedragstherapeut Sonja Vrolijk. Daarnaast ben ik privé les gaan geven onder de naam ‘Hond&Kind Adviesbureau’ dat in 2016 gewijzigd is in dogNL.  Kennis gecombineerd met praktische oefeningen is de basis van alle cursussen, ieder op zijn eigen niveau
APDTO&O

Ik ben als kynologisch instructeur aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs (O&O) en de internationale Association of Pet Dog Trainers (APDT).

Gedragstherapie voor honden
De opleiding voor Gedragstherapie voor honden heb ik gevolgd bij DogVision, een 3½-jarige opleiding op HBO-niveau met een uitgebreide stageperiode die in in 2012 heb afgerond. Zo kan ik ook honden en hun eigenaar begeleiden bij specifieke gedragsproblemen.

De beroepstitel “Gedragstherapeut voor Honden” (ook wel Kynologisch Gedragstherapeut genoemd) kent nog geen wettelijke bescherming. Dat betekent dat iedereen zichzelf zo kan noemen zonder de benodigde erkende opleiding en ervaring!

Stichting Certipet

Ik ben geaccrediteerd door Stichting Certipet als Diergedragstherapeut voor Honden en lid van NVGH (voorheen Alpha), de branchevereniging voor gedragstherapeuten. Mijn consulten worden hierdoor (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket dat je hebt) vergoed door dierziektekostenverzekeraars als Petplan, Proteq, Inshared en Ohra.

  • Klik HIER voor de registratie bij Stichting Certipet (inschrijfnummer 012/2014).
  • Klik HIER voor de branchevereniging NVGH, voorheen Alpha (lidmaatschapsnummer 1327).

Dogmassage
De opleiding tot kynologisch masseur heb ik in 2018/2019 gevolgd bij Kynomassage®. Een ontspannen lichaam geeft een ontspannen hoofd. Daardoor kunnen honden makkelijker leren en blijken problemen beter op te vangen. Lichaamsbewustzijn door letterlijke (bewuste) aanraking geeft een betere balans in het lijf.

Hersenwerk voor Honden
De Instructeurscursus Hersenwerk heb ik in 2014 gevolgd. Inmiddels heb ik me verdiept in het aanbieden van hondenpuzzels aan honden die ouder zijn, of revalideren. Een mooie aanvulling om de hond goed in balans te houden, fysiek en mentaal.