Vuurwerktraining

Vuurwerktraining is altijd individueel! Geen enkele hond is hetzelfde. Met Gedragstherapie voor Honden bespreken we eerst wat voor uw hond de belangrijkste signalen of situaties zijn om onrustig te worden. Vooraf stuur ik u een uitgebreid vragenformulier zodat ik tijdens het consult direct een actieplan op maat aan u kan voorstellen. Pas als we het algemeen welzijn van uw hond op orde hebben, staat een hond open om nieuw gedrag aan te leren. Alleen dan kan de Vuurwerktraining starten.

Ook bang voor harde knallen
Als uw hond niet alleen bang is voor vuurwerk maar ook voor het dichtslaan van een autodeur of een andere harde knal, dan is het zeker belangrijk om er iets aan te doen. Uw hond is zijn angst voor plotselinge harde geluiden aan het generaliseren. Door er vroegtijdig iets aan te doen, voorkomt u een extreem probleem aan het einde van het jaar. Bij extreme angst wordt er na het gedragsconsult ook een vervolgafspraak gepland om u te begeleiden bij de training van uw hond.

PROFESSIONEEL GEDRAGSTHERAPEUT  Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met honden. Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden ben ik geaccrediteerd door het kwaliteitskeurmerk Certipet en aangesloten bij branchevereniging NVGH (voorheen Alpha).

Gedragstherapie:

Vuurwerktraining

stappenplan op maat om het ongewenste gedrag van uw hond bij te sturen of op te lossen

  • 1 afspraak bij u thuis, 1½ – 2 uur
  • vragenformulier vooraf toegestuurd
  • plan wordt ook op schrift gezet en gemaild
  • plan ism de dierenarts indien nodig
  • begeleiding tot 2 mndn na laatste afspraak, per e-mail of telefoon
  • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest

*bij extreme angst volgt een 2e consult; totale kosten € 245. 
*video van het probleemgedrag kunt u vooraf sturen via WhatsApp zodat ik een goed beeld heb wat uw hond doet.

1½ uur

€ 195

dognl_vuurwerktraining

Werkwijze traject gedragstherapie

Doel van de Gedragstherapie is om de motivatie(s) van het ongewenste gedrag vast te stellen en daarmee tot een diagnose te komen. Ik stuur u vooraf een vragenformulier op die u ingevuld terug kunt sturen. Op basis van de gegevens uit het vragenformulier en het gesprek stel ik een behandelplan voor met een stappenplan voor uw hond, dat we tijdens de afspraak al doornemen. Ik zet de conclusie van ons gesprek en het stappenplan na de afspraak voor u op schrift. De dierenarts krijgt een beknopte versie van het advies, zodat ook hij/zij op de hoogte is. Ik neem contact op met de dierenarts, dierfysiotherapeut of andere honden-professional als dat nodig is. Zo draag ik zorg voor een geïntegreerde aanpak van het ongewenste gedrag van uw hond. Tot 2 maanden na de laatste afspraak kunt u gebruik maken van mijn begeleiding hierbij.

Vergoeding gedragsconsult

Uw dierzorgverzekering vergoedt mijn gedragsconsult, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. Informeer vooraf bij uw verzekering → lees meer op Vergoeding Gedragsconsult.

Hondentaal

Wat betekenen de signalen van uw hond. Hij vertelt ú iets en wát vertelt hij zijn hondenvrienden. Met kennis van de hondentaal kunt u uw hond nog beter begeleiden. U leert zijn grenzen herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke uw steun of begeleiding nodig heeft, of juist begrensd moet worden → lees meer op Info Hondengedrag.

Dogmassage

Hondenmassage is voor veel honden een goede manier om tot rust te komen. Een ontspannen lijf geeft een ontspannen hoofd, zeker voor honden die ergens bang voor zijn of stress hebben. Regelmatige massage vergroot het incasseringsvermogen van uw hond. Daardoor kan hij meer ontspannen reageren in stressvolle situaties →  lees meer op Dogmassage

Blog

Op mijn blog vindt u een aantal artikels over hondengedrag → lees meer