Inburgeringscursus voor Honden

Verhuizen naar een totaal andere omgeving kan ook voor een hond heel moeilijk zijn. Wonen in een nieuw huis in een vreemd land. Wandelen in een park met loslopende honden.  Nieuwe geuren, nieuwe geluiden, nieuwe regels, nieuwe gebruiken. Inburgeren gaat niet altijd vanzelf. Niet alleen de eigenaar maar ook zijn hond kan er gestrest van raken. dogNL heeft een cursus voor de hondeneigenaar die zijn expat-hond goed wil integreren in onze Hollandse ‘doggy world’. ‘Onboarding your Dog’ oftewel Inburgeringscursus voor Honden.

Elke hond wil genieten van een heerlijk hondenleven
dogNL heeft handige links met informatie voor uw expathond en kan u advies geven over specifiek gedrag zoals het (opnieuw) leren alleen-zijn of de omgang met andere honden in het park. Oefeningen waaronder het hier-komen op verzoek en wandelen aan de lijn krijgen aandacht in de training. De Inburgeringscursus wordt aangepast naar wat u en uw hond nodig hebben, maatwerk dus. Doel is dat u samen met uw hond snel kunt genieten van een heerlijk (honden)leven in uw nieuwe woonomgeving.

De Inburgeringscursus is verdeeld in 4 onderdelen:
1. Vóórdat de eigenaar verhuist
2. De eerste dag in zijn nieuwe huis
3. De eerste week in zijn nieuwe huis
4. Na de eerste week in zijn nieuwe huis

*Oorspronkelijk opgezet voor expats. Maar eigenlijk loopt elke hondeneigenaar die verhuisd is tegen soortgelijke problemen op.

Inburgeringscursus voor Honden

advies gedrag en trainingsplan + opfrissen van de basisoefeningen voor integratie in de nieuwe woonomgeving

  • 1 afspraak, 1½ uur, bij u thuis of op locatie
  • 4 trainingen, 1 uur,  thuis of op locatie
  • advies en trainingsplan voor expathond
  • plan beknopt op schrift en gemaild, meerkosten € 35
  • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest
dogNL onboarding | dogNL inburgering

Hondentaal

Wat betekenen de signalen van uw hond. Hij vertelt ú iets en wát vertelt hij zijn hondenvrienden. Met kennis van de hondentaal kunt u uw hond nog beter begeleiden. U leert zijn grenzen herkennen, u ziet wanneer hij duidelijke uw steun of begeleiding nodig heeft, of juist begrensd moet worden → lees meer op Info Hondengedrag.

Dogmassage

Hondenmassage is voor veel honden een goede manier om tot rust te komen. Een ontspannen lijf geeft een ontspannen hoofd, zeker voor honden die ergens bang voor zijn of stress hebben. Regelmatige massage vergroot het incasseringsvermogen van uw hond. Daardoor kan hij meer ontspannen reageren in stressvolle situaties → lees meer op Dogmassage

Blog

Op mijn blog vindt u een artikel met veel tips over Inburgering en meer.