Dogmassage

Hondenmassage wordt ingezet om spieren te ontspannen en stijfheid te verminderen. De druk op huid, bindweefsel en spieren dragen bij aan een goede balans in het lichaam. Ik biedt de massage aan zowel bij lichamelijke problemen als bij gedragsproblemen. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam maar uw hond vindt het ook gewoon heerlijk ontspannend. Mocht het nodig zijn werkt dogNL samen met uw dierenarts of dierfysiotherapeut voor de juiste aanpak bij uw hond.

Uw hond zelf masseren kan ook
Indien gewenst kan ik u een aantal eenvoudige massagegrepen leren zodat u zelf uw hond kunt masseren op een moment dat uw hond dat nodig heeft of als u een fijn momentje wil creëren voor uw beiden.

logo-certipet

PROFESSIONEEL HONDENMASSEUR  Als gediplomeerd Kynologisch masseur kan ik uw hond een ontspanningsmassage geven. Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met honden. Als gediplomeerd Gedragstherapeut voor Honden ben ik geaccrediteerd door het kwaliteitskeurmerk Certipet en aangesloten bij branchevereniging NVGH (voorheen Alpha).

Voordelen van Hondenmassage

Hondenmassage voor algehele ontspanning. Ontspanning in het lijf, is ontspanning in het hoofd. Massage is vertrouwen geven. En je krijgt vertrouwen door de grenzen van de hond te respecteren. Daardoor voelt hij zich veilig. Bij ontspanningsmassage wordt de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Het werkt preventief en wordt ingezet om problemen te voorkomen. Uiteraard kunt u zelf ook een aantal basistechnieken leren. Zo bouwt u ook een echte vertrouwensband met uw hond op. Een aanrader bij herplaatsers.

Hondenmassage bij angst of stress. Honden die ergens bang voor zijn of stress hebben, slaan de spanning vaak op in hun lichaam. Massage reguleert en activeert het zenuwstelsel, het hormoonstelsel en hiermee de gemoedstoestand van de hond. Het zorgt voor geestelijke ontspanning. Regelmatige massage vergroot het incasseringsvermogen van uw hond. Daardoor kan hij meer ontspannen reageren in stressvolle situaties. Uw hond voelt zich beter. Een aanvulling bij gedragsbegeleiding van uw hond.

Hondenmassage voor oudere honden. Spieren en gewrichten worden stijver en strammer met ouderdom. Regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren zacht en soepel en gewrichten mobieler blijven. Het helpt de doorbloeding te stimuleren. Daardoor kunnen afvalstoffen goed worden afgevoerd. Pijn vermindert en uw hond voelt zich letterlijk lekkerder in zijn vel.

Hondenmassage bij drukke honden. Massage zorgt ervoor dat de hond bewust wordt van zijn eigen lichaam. Het geeft rust en vermindert stress. Regelmatige massage zorgt voor een gezond en actief brein. Hierdoor leert een hond makkelijke. Ook ideaal bij hele jonge honden, die nog geen lichaamsbesef hebben.

Hondenmassage bij fysiek ongemak. Een hond die geopereerd is, een blessure heeft gehad of veel gesport heeft, heeft vaak pijnlijke spieren. Massage zorgt voor betere doorbloeding van huid, bindweefsel, spieren en gewrichten. Uw hond ervaart dat massage kan zorgen voor ontspanning en pijn kan verminderen. Hierdoor gaat herstel gaat vaak sneller. Uw hond voelt zich prettiger.

Hondenmassage

Intake/Kennismaking

observatie, gangwerk, palpatie, opstart ontspanningsmassage

 • 1 afspraak
 • locatie: in de bekende en veilige thuisomgeving van de hond
 • elke sessie is afh. van de fysieke en mentale staat van uw hond
 • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest

ca 45 min

€ 35

dogNL dogmassage | dogNL dog massage

Hondenmassage

Ontspanning, 30 min

Ontspanningsmassage tot 30 min

 • 1 afspraak
 • massageduur tot 30 min; massage wordt afgebroken als de hond dat aangeeft
 • locatie: in de bekende en veilige thuisomgeving van de hond
 • elke sessie is afh. van de fysieke en mentale staat van uw hond
 • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest

max 30 min

€ 30

dogNL dogmassage | dogNL dog massage

Hondenmassage

Ontspanning, 45 min

Ontspanningsmassage tot 45 min

 • 1 afspraak
 • massageduur tot 45 min; massage wordt afgebroken als de hond dat aangeeft
 • locatie: in de bekende en veilige thuisomgeving van de hond
 • elke sessie is afh. van de fysieke en mentale staat van uw hond
 • reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest

max 45 min

€ 45

dogNL dogmassage | dogNL dog massage

Werkwijze

De hond ligt doorgaans op de grond, op een matje of een hondenkussen. Voorafgaand aan elke sessie bekijk ik het gangwerk van uw hond en bespreek met u waar er mogelijke spanningen in het lichaam zijn. Vervolgens krijgt uw hond alle tijd om rust te vinden voor de massage. Vooral de eerste sessie kan het even duren. Natuurlijk mag uw hond mag zijn eigen grens aangeven; dan stopt de sessie. Daarmee bouw ik vertrouwen op, de basis voor een goede massage. Nadat uw hond het resultaat van het ‘bodywork’ heeft ervaren en fysiek comfortabeler wordt, weet hij de volgende sessie wat hij kan verwachten. Dogmassage geeft echte ontspanning. De sessies worden opgebouwd tot circa 45 min.

Eigenaar in actie. Op verzoek leer ik u als eigenaar na elke sessie een paar basisgrepen, zodat u de massage van uw hond zelf ook kunt doen. Dogmassage voor ontspanning of omdat uw hond het nodig heeft.

* Let op! Hondenmassage is geen vervanging voor een dierenarts of dierfysiotherapeut. Bij vermoeden van een ziekte, ontsteking of ander fysiek probleem wordt u doorverwezen. Het gaat immers om de beste behandeling voor uw hond.

Tips

Artikel: Het effect van aanraking bij je hond

Video: Een eenvoudige massage techniek is de ‘Harkengriff’. Elke hond vindt het heerlijk en onspant onder je handen.

Noot: Stop de massage direct zodra u een duidelijk temperatuurverschil of een bultje voelt, of als uw hond duidelijk reageert. Dan is nader onderzoek nodig voor u verder kunt masseren.
(bron: www.doggo.nl)